Hurtownia słodyczy i miodów Amus
Polskie i zagraniczne marki napojów, syropów i soków powstających na bazie naturalnych składników
Pomysł na markę Śląskie Oblaty powstał z miłości i sentymentu do śląskich tradycji kulinarnych. Zaczęło się od wypiekania oblatów, potem oferta poszerzała się o kolejne produkty. Wyróżnia je przede wszystkim to, że uchwyciły smaki sprzed lat.
Legendarnej czekolady Toblerone nie trzeba nikomu przedstawiać. Charakterystyczne trójkątne kostki produkowane są w Szwajcarii od ponad 100 lat.
Kolejna marka z długą (125 lat!) tradycją to austriacki Manner. Produkuje główne pyszne wafle, ale także inne słodycze. Po tylu latach wciąż zachwyca wyjątkowym smakiem i wysoką jakością produktów.
Polska firma Bartfan (znana również jako Boifan) produkuje słodkości bez cukru, używając zamienników bezglukozowych, takich jak fruktoza czy ksylitol. To świetna alternatywa dla amatorów słodyczy, którzy nie mogą lub nie chcą spożywać tradycyjnego cukru.
Produkowane od 1924 roku przez Macedonian Halva tradycyjne chałwy łączą tradycję i nowoczesność. Powstają produkty o niezmiennie wspaniałym smaku, spełniające najwyższe normy jakości. Do wyboru wiele rodzajów chałwy.
Miody marki Sądecki Bartnik to perła polskiego rynku pszczelarskiego, ogromny wybór i produkty tworzone z pasją od 1973 roku.
Poznaj także marki premium: syropy i miody Clarks, ciastka Mon Village, landrynki Simpkins, orzechy Apollo oraz ozdoby do ciast i deserów Fiddes Payne
Clarks to rodzinna firma z Walii, która jest liderem brytyjskiego rynku syropów klonowych. Ich domeną jest naturalny, słodki smak. Syropy są idealne do naleśników, ale także jako składnik wielu potraw, sosów czy deserów. Sprawdza się także jako słodzik, ponieważ jest zdrowszy niż klasyczny biały cukier.
Historia marki Mon Village sięga aż 1934 roku. To wtedy André Cornu założył pierwszą piekarnię we francuskiej Szampanii. Lata później jego następcy toczyli batalię o utrzymanie na produktach nazwy miejsca, z którego pochodziły – De Champegne. Nierówna walka zakończyła się sukcesem małej piekarni nad urzędniczym kolosem, a jakiś czas później powstała marka Mon Village – jako upamiętnienie mieszkańców, którzy stanęli w obronie lokalnego biznesu.
Pyszne ciastka Mon Village są tworzone z najlepszych składników i w ekologiczny sposób. Sprawdzają się zarówno jako przekąska, jak i dodatek do wielu dań.
Od ponad trzech pokoleń Rodzina Simpkin produkuje landrynki w puszkach dobrze znane na całym świecie. Przez cały ten czas produkcja opiera się na tradycyjnych przepisach i metodach użytych pierwszy raz w 1921 roku wykorzystując tylko najlepsze składniki i aromaty jakie są dostępne. Od wiele lat jest to wiodący producent tego typu słodyczy. Landrynki Simpkins są ”często kopiowane, ale nigdy lepsze”. Bogata historia marki to m.in. także dostarczanie produktów dla pilotów II Wojny Światowej czy też pierwszych zdobywców Mount Everest.
Londyńska marka Apollo powstała w 1987 roku. Rodzinny biznes od tego czasu wciąż opiera się na klientach, którzy przychodzą z rekomendacji. Dzieje się tak dlatego, że orzechy i suszone owoce tej marki to czołówka rynku. Świetnie sprawdzają się jako przekąska lub składnik ciast czy deserów.
Produkty marki Apollo można znaleźć w wielu krajach, a dzięki nam również w Polsce.
Marka Fiddes Payne to ciekawe i oryginalne dodatki do potraw, ciast czy deserów inspirowane wieloma miejscami na całym świecie.
Asortyment Fiddes Payne składa się z m.in. przypraw, ozdób do deserów czy pianek marshmallows. Produkty tej firmy docierają do wielu zakątków świata, w tym również do Polski.