Grzyby, pasztety, herbaty, pieczywo chrupkie, pasta tahini i tortellini. Oto pozostałe produkty, które dostarcza Amus na polskie stoły.
Polskie marki Polinat, Fungopol i Leśne Skarby specjalizują się w skupie, przetwórstwie i handlu runem leśnym – grzybami i owocami leśnymi. Wszystkie trzy oferują szeroką gamę przetworów przygotowywanych według sprawdzonych, tradycyjnych receptur.
Wśród miłośników pasztetów dobrze znane są firmy Profi i Drop. Działają one od kilkudziesięciu lat na polskim i zagranicznym rynku, w tym czasie zdobywając wiele nagród i laurów konsumenta.
Pieczywo chrupkie firmy Chaber jest nie tylko zdrowe, ale również bardzo smaczne. Wiele różnych rodzajów pieczywa (również bezglutenowe) daje pewność, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Wielokrotnie nagradzane herbaty marki Chelton są cieszą się popularnością w wielu krajach, również w Polsce. Starannie dobrane kupaże zachwycają podniebienie, a ich szeroki wybór pozwala na odkrywanie coraz to nowych horyzontów smakowych.
Pasta tahini jest niezbędnym składnikiem wielu potraw, na przykład hummusu. Zawiera całe mnóstwo witamin i minerałów. Świetnie sprawdza się też jako przyprawa. Marka Jasmeen gwarantuje tradycyjny, naturalny smak Twoich potraw.
Poza tym zapraszamy do poznania naszych marek premium: ekstrakty i pasty (nie tylko) z wanilii Nielsen-Massey, produkty marki uznanego szefa kuchni Jamiego Olivera, wody artezyjskie premium Fiji oraz Voss, a także nasz zestaw barwników spożywczych
Szeroko znana na świecie firma Nielsen-Massey wypełnia zapotrzebowanie na wszelkie produkty związane z wanilią. Jej siedziba główna znajduje się w Waukegan, Illinois, USA z certyfikatem ISO w obu zakładach produkcyjnych oraz w Waukegan Nielsen-Massey Vanillas International, LLC. w Leeuwarden, Holandia. Dodatkowo Nielsen-Massey jest corocznie kontrolowane przez American Institute of Baking, od którego otrzymuje ocenę Superior każdego roku od 1990 roku. Wszystkie produkty Nielsen-Massey są koszerne, certyfikowane jako bezglutenowe, a jako producent produktów ekologicznych funkcjonującą od 1998 roku.
Jamie Oliver to najpopularniejszy obecnie szef kuchni na świecie. Jest prawdziwym fenomenem i jedną z najbardziej lubianych osobowości telewizyjnych, a także uznanym ekspertem. Jego programy telewizyjne: “Nagi szef”, “Przekręty Jamiego Olivera”, “Wielka włoska wyprawa Jamiego”, czy “Restauracja Jamiego” odniosły olbrzymi sukces nie tylko w Wielkiej Brytanii, ale w wielu innych krajach, w tym także w Polsce. Widzów zjednuje swoim niespożytym entuzjazmem i niewyczerpaną ilością pomysłów.
Poznaj serię produktów, które Jamie Oliver sygnuje własnym nazwiskiem. Są to przyprawy, sosy, pesto, makarony, oliwy i wiele innych. Wszystkie ze znakiem jakości przyznanym przez największy autorytet kulinarny współczesnej kuchni.
Naturalna artezyjska woda wydobywana z wiekowego źródła w lasach deszczowych na jednej z wysp Fiji. Zamknięta głęboko pod warstwą lawy wulkanicznej w kraterze, dzięki czemu zachowuje wyjątkową czystość. Źródło to oraz sama woda nie ma kontaktu z powietrzem i jest całkowicie chronione przed zanieczyszczeniami środowiska.
Woda VOSS nieodzowny produkt w menu każdego pięciogwiazdkowego hotelu. Butelkę zaprojektował sam Calvin Klein. Norweska woda artezyjska pochodzi z warstwy wodonośnej z nieskazitelnej natury południowej Norwegii, chronionej od zanieczyszczeń poprzez warstwy lodu i skał. Dzięki temu woda nie ma kontaktu z powietrzem i innymi czynnikami zanieczyszczającymi. Jej źródło to jeden z najczystszych zbiorników wody poznanych przez człowieka. Prawdziwa międzynarodowa woda Super Premium.
Zestaw barwników spożywczych w proszku w wygodnych pudełeczkach wielokrotnego użycia
9 kolorów: żółty, niebieski, czerwony, pomarańczowy, różowy, fioletowy, zielony, czarny, biały.
Do barwienia masy cukrowej, marcepanowej, ciast, deserów, lodów, napojów, bitej śmietany, kremów, drinków, waty cukrowej, cukru, jaj wielkanocnych, itd. Pod dodaniu kilku kropel wody lub alkoholu można nimi malować na marcepanie i lukrze.
Praktyczne porady i zastosowanie
- Przed dodaniem barwnika do kremu/masy można go rozpuścić w niewielkiej ilości wody
- Barwnik biały jest trudno rozpuszczalny w wodzie – tworzy w niej nieprzezroczystą zawiesinę.
- Podczas zabawy z barwnikami dobrze jest używać rękawic ochronnych aby uniknąć zabarwienia skóry
- Można uzyskać wiele kolorów poprzez mieszanie ich ze sobą według ogólnych zasad, np.: brąz = czerwony + zielony
- Kolorowy cukier – do woreczka wsypać potrzebną ilość cukru, odrobinę barwnika
i kropelkę lub 2 krople wody. Od razu szczelnie zamknąć zawiązać i potrząsnąć energicznie do momentu połączenia składników - Do barwienia jajek do pół szklanki wrzącej wody dodać odrobinę barwnika oraz 1-2 łyżki octu. Włożyć czyste, ugotowane, gorące jajko na 1-3 min. Po wyjęciu natrzeć odrobiną tłuszczu.
- Należy pamiętać, że różne masy potrzebują różnych ilości barwnika. Zawsze od razu należy przygotować tyle masy, ile potrzeba, ponieważ trudno jest uzyskać ten sam odcień.
- Rekomendujemy dodanie możliwie najmniejszej ilości potrzebnej do uzyskania pożądanego koloru – dodanie większej ilości barwnika nie wpływa na istotną zmianę koloru
Bardzo wydajne. Łatwo rozpuszczalne. łatwe w użyciu. Bez smaku i zapachu. Bez GMO.
Nie zawiera alergenów. W wygodnych pudełeczkach wielokrotnego użytku.
Dozowanie 0,20g na 1 kg ciasta; 0,02g na 1 litr płynu
Uwaga: Ze względu na ogromną moc barwiącą należy dozować stopniowo wykałaczką w minimalnych ilościach lub końcówką noża, aż do uzyskania pożądanego koloru.
Po otwarciu przechowywać barwniki spożywcze szczelnie zamknięte, w suchym miejscu.